Skolfakta

Antal: 25

• Skolrestaurang

I skolans restaurang serveras dagligen lunch, oftast med tre olika rätter att välja mellan.

• Biblioteket

Enskede skolas bibliotek är ett modernt, välutrustat och datoriserat studiebibliotek med ett centralt läge i skolan. I biblioteket arbetar Malena Martinger Storme, hon har ett stort intresse för barn- och ungdomslitteratur och är mån om att alla elever ska hitta en bok som passar just dem.

• Om skolan

Våra ledord

Kunskap - Kompetens - Mod - Kärlek - Respekt

Vår vision

Enskede skola skall vara en plats som vi är stolta över

• Modersmålsundervisning

Modersmålsundervisning, tidigare kallat hemspråk, är ett eget ämne i grundskola och gymnasium. Målet med undervisningen är bl.a. att barnen ska utveckla sin tvåspråkiga identitet.

• Försäkringar

Läs mer om försäkringar i länkarna nedan där hittar du även blanketter för skadeanmälan.

• Terminer och lov

Läsårsdata

Höstterminen 2017

Läsåret börjar: 16 augusti
    Lov: 30 oktober - 3 november
    Terminens sista dag: 21 december

• Organisation

Ovan beskrivs Enskede skolas organisation i en organisationskarta. Du hittar skolledningens kontaktuppgifter under kontakt.

• Skolans historia

Med rötterna i historien och blicken riktad mot framtiden

Mitt i hjärtat av Gamla Enskede

Enskede skola ligger mitt i hjärtat av Gamla Enskede i södra Stockholm.

• Specialpedagogik

Specialpedagogisk arbetsgrupp

På Enskede skola finns en specialpedagogisk arbetsgrupp som består av specialpedagog, speciallärare och resurslärare.

• Förskoleklass

Hej och välkomna till Enskede Skolas förskoleklasser!

• Kvällis

Träffpunkt Enskede - Kvällis

Träffpunkt Enskede har sin verksamhet på Enskede skola med egen ingång
    från Mittelvägen. Det är en plats där ungdomar kan mötas på fritiden för att umgås.

• Fritidsklubb

Mellis

Mellis är en eftermiddagsverksamhet på skolan som drivs av den ideella föreningen Enskede Elev och Föräldraförening.

• Fritidshem

Fritidshemmen år F-3 på Enskede skola

Fritidshemmets verksamhet utgår ifrån läroplanens delar som handlar om skolans värdegrund och uppdrag och dels de övergripande mål och riktlinjer som gäller för all verksamhet inom skolan.

• Anmäl frånvaro

Om en elev behöver vara hemma på grund av sjukdom måste vårdnadshavare anmäla det till skolan varje sjukfrånvarodag.

Frånvaroanmälan ska vara registrerad innan kl. 08.00.

Välkommen till Enskede skola

Som besökare på Enskede skola anmäler du alltid ditt besök på skolans expedition. Expeditionen är belägen i huvudentrén.

Stockholmsvägen 30, 122 62 Enskede

Kansliets telefon: 08-508 167 50