Skolrestaurang

Restaurang Enskede skola

Den vackra skolrestaurangen byggdes från början som samlingssal och fungerade under en tid även som kyrka i Gamla Enskede. Här tillagas och serveras dagligen lunch för ca 1000 personer, oftast med tre olika rätter att välja mellan.

Varje dag finns dessutom vår klimatsmarta, säsongsanpassade, nyttiga och vitaminrika salladsbuffé.

Vi jobbar för att öka andelen ekologiska livsmedel och har i dagsläget alltid ekologiska morötter, vitkål, mjölk och hällknäckebröd, vilket betyder 27% ekologiskt.

Restaurang Enskede skola serverar enligt skollagens riktlinjer näringsriktiga måltider och personalen har utbildning i i livsmedelshygien, HACCP- principerna, egenkontroll, specialkost och näringslära.

Allergi och specialkost

Har du frågor om matallergi/intolerans och önskemål om specialkost, är du välkommen att ta kontakt med restaurangchefen eller någon av våra skolsköterskor. Det är jordnöts- samt nöt-/mandelförbud på skolan. Blankett för specialkost (pdf)

Matråd

Fyra gånger per läsår träffas matrådet där elever och personal diskuterar frågor kring maten och miljön. Elevrepresentanterna har här möjlighet att framföra önskemål på maträtter, tillbehör mm.

Högtider och evenemanag

Skolrestaurangen är en viktig del vid olika evenemang på skolan, såsom Nobellunch, jul- och påskbord samt avslutningsbalen för årskurs nio.

Välkomna och smaklig måltid!

Hälsar Erik, Gudrun, Jessica, Peter, Toy, Hanna och Eleonora

Erik Lundkvist, restaurangchef