Stockholm Skolwebb

Det här är Stockholm Skolwebb

Stockholm Skolwebb är grundskolans webbplattform för lärande och kommunikation. Där kan du:

• anmäla ditt barns frånvaro
  • se och följa upp frånvaro
  • se planeringen av undervisningen
  • se elevens dokumentation av lärandet och lärarens bedömning
  • läsa information från lärare, mentor och skolledning
  • kontakta skolan

Logga in i Stockholm skolwebb

Följ frånvaron

När en elev är frånvarande utan att en vårdnadshavare har anmält det räknas det som ogiltig frånvaro. Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt på elevens schema i Stockholm Skolwebb. Du kan, efter att lärare registrerat frånvaron, godkänna frånvaro direkt i Stockholm Skolwebb. Både du och läraren får överblick över elevens frånvaro och närvaro.

Följ ditt barns utveckling i skolan

På Stockholm Skolwebb hittar du den bedömning lärare har formulerat i de skriftliga omdömen som eleven får varje termin. De är underlag för dig att utgå ifrån inför att du och ditt barn möter läraren vid utvecklingssamtalet. Den individuella utvecklingsplanen, IUP, som formuleras av dig och ditt barn tillsammans med läraren, finner du också i Stockholm Skolwebb.

Använda Stockholm Skolwebb

Vilken typ av information du kan ta del av på Skolwebben beror på om du är lärare, vårdnadshavare eller elev. Här kan du se en film om hur du som vårdnadshavare loggar in på Stockholms Skolwebb. Se mer information i länkarna till höger.

Vad innebär vårdnadshavare?

För att kunna logga in i Stockholm Skolwebb krävs att du är vårdnadshavare. Vårdnadshavare är ett juridiskt begrepp och kan vara någon annan än en förälder.

Användning av e-legitimation

På ditt konto i Stockholm Skolwebb finns uppgifter om eleven. Uppgifterna får inte hamna i orätta händer och därför ska alla vårdnadshavare använda e-legitimation eller BankID. Lärare har en inloggning med ett säkerhetssystem som identifierar läraren, den skola, de klasser och grupper läraren ansvarar för. Elever har en enklare form av inloggning som ger dem möjlighet att ta del av den individuella utvecklingsplanen samt information om skolarbetet som lärare väljer att presentera.

E-legitimation eller BankID skaffar du hos din bank.

Support

Om du har inloggningsproblem kontakta Kontaktcenter Stockholm via e-support@stockholm.se eller ring 08 - 508 00 508.

Har du frågor om innehållet på Stockholms Skolwebb: kontakta mentor eller Skolwebbsansvarig på Enskede skola. Se relaterade länkar och dokument här till höger för mer support.